Recension

Recension av Irene Vallejos ”Papyrus” i Borås Tidning

Det är med nedtecknade ord som historien börjar. I människans gryning gav hon först ifrån sig läten för att därefter tala. Men orden var länge förgängliga, försvann i vinden. Därför är skriftspråket på många vis starten på vår historia. Först efter den uppfinningen kan vi höra förfäderna. Innan dess var deras värld tyst för oss, lika tyst som vår digitaliserade tid riskerar att bli om framtida generationer inte har apparaterna som krävs för att läsa disketter, cd-romskivor, fickminnen, ”molnet”, och så vidare. Det är en av slutsatserna man kan dra av Irene Vallejos imponerande bok ”Papyrus: Om bokens födelse i den antika världen”.

Jimmy Vulovic, Borås Tidning.

Så inleds min recension av Irene Vallejos ”Papyrus”. Boken är en svindlande kunskapsresa genom skriftens historia. Du kan läsa hela recensionen i bland annat Borås Tidning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s