Okategoriserade

Livsavgörande läsning

Min belysning av litteraturläsning utifrån ett klassperspektiv verkar engagera. Bakgrunden är den att jag skrev/läste in en radioessä om läsning, klass och kamp som sändes i Sveriges radios program OBS i P1 24 oktober. Du kan lyssna eller läsa här. Det är väldigt roligt att människor nu hör av sig och berättar om egna livsavgörande läsupplevelser. De flesta läsare har säkert sådana upplevelser, oavsett klassbakgrund, men effekten av och reflektionen kring dem blir nog mer påtaglig för den som kommer från sammanhang där skönlitterär läsning inte är det normala. Och jag kan nästan se ett framtida antologiprojekt framför mig, där den typen av omvälvande läsning står i centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s