Intervjuer

Intervjun som fick eget liv

Jag intervjuades igår av Resumé angående Sverigedemokraternas film om de mörkare delarna av Socialdemokraternas historia. Du kan läsa intervjun här. Resultatet blev i mitt tycke en nyanserad bild av filmen och strategin bakom den. Idag ser jag att bland annat Samtiden har hämtat citat från intervjun (de har alltså inte varit i kontakt med mig utan bara tagit valda ord direkt från Resumé). Den artikeln kan du läsa här. Istället för att uppröras tänker jag att en jämförelse mellan de två artiklarna blir en utmärkt utgångspunkt för undervisning om hur urval och journalistisk vinkling funkar. Jag tänker att analysövningen kan heta något i stil med ”En intervju, två bilder”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s