Propaganda

Medverkan i rapport om årets valrörelse

I somras bjöds jag in att delta i det spännande projektet ”Snabbtänkt: Reflektioner från valet 2018 av ledande forskare”. Projektet initierades av Demicom vid Mittuniversitetet (en forskargrupp med inriktning mot på demokrati- och kommunikationsfrågor). Ett hundratal forskare med koppling till exempelvis ämnena politik eller politisk kommunikation bidrar med var sin populärvetenskaplig text där någon aspekt av den gångna valrörelsen diskuteras. Redaktörer för projektet är professor Lars Nord, docent Marie Grusell, docent Niklas Bolin samt filosofie doktor Kajsa Falasca. Jag tackade givetvis ja till inbjudan. Det populärvetenskapliga skrivandet ligger mig varmt om hjärtat, inte minst med tanke på den så viktiga demokratiska aspekten av den sortens texter. Mitt bidrag handlar om hur historieskrivning lätt kan förvandlas till propaganda. Du kan ladda ner hela rapporten här. Det finns mycket spännande att läsa i den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s