Recension

Stackars segrare

Albin Tingsvall öppnar genom ett träffsäkert metaforrikt språk upp idrottshallar och omklädningsrum för full insyn, låter läsaren se medaljens baksida. Han får oss att känna både blodsmak i munnen och lukten av ingrodd svett. Det är en samling ledsna hjältar som sitter där. Av rädsla för att förlora är de sina egna fångvaktare i segerdyrkandets fängelse. De sitter ensamma i var sin cell där de istället för att konfrontera sin ångest hänger allt tyngre vikter på en redan bågnande skivstång.

Så avslutar jag min recension av det före detta handbollsproffset Albin Tingsvalls bok ”Allt jag förlorade genom att vinna”. I den visar han upp elitidrottens baksida. Det är en skrämmande bild som framträder, en värld där värderingar som aldrig skulle accepteras någon annanstans i samhället får passera utan att någon reagerar. Läs gärna min recension i exempelvis Ystads Allehanda. Och låna gärna också ett exemplar av boken på närmaste bibliotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s