Okategoriserade

Föreläsning i Gamleby

Den 6 december föreläste jag på Gamlebygymnasiet i Västerviks kommun. Skolan hade anordnat en temadag under titeln Hållbarhet och ansvar. Jag var inbjuden i egenskap av författare till bland annat läroboken Propaganda: Historia, teori och analys. Att kunna identifiera och analysera propaganda är centralt för att vi ska kunna skydda oss mot den. Medvetenhet och analytisk kompetens ökar med andra ord förutsättningarna för en hållbar framtid, för att varje individ ska kunna ta ett ansvar för den framtiden. Därför talade jag under rubriken ”Om propaganda och hur vi skyddar oss”. Gymnasieskolans initiativ är viktigt. Inte minst med tanke på att vår tid är så starkt präglad av propagandistisk kommunikation, såväl politisk som kommersiell, och ökad kunskap om hur propaganda fungerar är det bästa skyddet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s