Recension, Skönlitteratur

Ett finskt mörker att dra lärdom av

I Jörn Donners roman ”Blod är tunnare än vatten” skildras en mycket mörk tid i Finlands historia. Det var en tid då rött stod mot vitt. Ett människoliv var mindre värt än en ideologisk hållning och ett illasinnat rykte räckte för att krossa en människa. Romanen visar genom både form och innehåll att vi har mycket att lära av historien. Läs gärna min recension i Kristianstadsbladet eller Borås Tidning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s