Propaganda

Recension i Militärhistorisk Tidskrift

Min lärobok ”Propaganda: Historia, teori och analys” recenseras positivt i ”Militärhistorisk Tidskrift 2018”. Där skriver Fredrik Thisner, docent i historia och lektor vid Militärhistoriska sektionen på Försvarshögskolan, bland annat följande:

Mot den bakgrunden bör Jimmy Vulovics senaste bok vara ett välkommet tillskott för i synnerhet universitets- och högskolesektorns humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen. Även Försvarshögskolans militära och civila studenter, i synnerhet de som studerar påverkansoperationer bör ha nytta av den. Utöver dessa målgrupper passar boken även utmärkt för andra som är intresserade av ämnet, såsom exempelvis journalister.

Det gläder mig att boken uppmärksammas på det sättet. Då främmande stater driver kampanjer i vårt land samt landet präglas av ökad politisk polarisering, är det viktigt att var och en gör sig så propagandistiskt opåverkbar som möjligt. Det är min övertygelse att man inte så lätt låter sig påverkas av det man genomskådar. Därför är det angeläget att fler studerar propaganda och hur den fungerar, inte minst därför att vi som land ska kunna fatta så rationella och långsiktigt hållbara beslut som möjligt. Du kan läsa hela recensionen här på sidorna 132 till 136.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s