Föreläsningar

Föreläsning: Informationskontroll som opinionsstyrning

Utgångspunkten för den korta föreläsningen ”Informationskontroll som opinionsstyrning” är hur styrning av informationsflödena på internet kan användas i propagandasyfte. Informationskontroll har alltid varit en viktig del av allt propagandaarbete. Risken i vår samtids digitala informationssamhälle är att det arbetet döljs under en slöja av illusorisk fri tillgång till information. Om du har missat de tidigare föreläsningarna så finns de fritt tillgängliga under fliken ”Föreläsningar”. De är inspelade med anledning av min bok Propaganda: Historia, teori och analys (Studentlitteratur, 2017) och får gärna användas i utbildningssyfte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s